Bewust leven in het Hier en Nu, dat willen we allemaal. Helaas lukt ons dat in de huidige drukte en stressvolle maatschappij steeds minder. Met het beoefenen van Mindfulness gaan we oefenen om de ‘opmerkzaamheid’ en ‘aandachtigheid’ terug te brengen in ons leven.

In deze cursus van 8 bijeenkomsten Mindfulness leren we minder op onze automatische piloot te leven en hoe we daardoor bewuster keuzes kunnen maken. Door bewuster te leven ondervangen we stress-momenten eenvoudiger en gaan we anders om met onze gedachten. Gedachten zijn namelijk geen feiten. Iets dat je in hoofd speelt hoeft niet noodzakelijkerwijs de waarheid te zijn. Door het beoefenen van Mindfulness leren we hoe we onze grenzen beter kunnen bewaken. Zorgen voor jezelf en acceptatie zijn belangrijke thema’s binnen de Mindfulness. We leren weer de rijkdommen van het moment te waarderen.

In de mindfulness is de ademhaling je ankerpunt, d.w.z. dat als er (veel) onplezierige gedachten zijn en/of je zit (te) veel in te hoofd, dat je je dan altijd op je ademhaling kunt focussen. Door te focussen hierop haal je je aandacht uit je hoofd. Je aandacht verplaatst zich dan naar de (buik-)ademhaling, waar je weer rust krijgt en je hoofd leeg wordt. Je ademhaling is er altijd: je ankerpunt.

In die acht bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:
Les  1   De automatische piloot
Les 2   Omgaan met hindernissen
Les 3   Grenzen leren kennen
Les 4   Landschap van stress
Les 5   Uitdagingen toestaan en laten zijn
Les 6   Gedachten zijn geen feiten
Les 7   Zorgen voor jezelf & Gebruiken wat je geleerd hebt
Les 8   Hoe werkt het voor jou

Kosten voor cursus van 8 bijeenkomsten van 2 uur incl. werkboek en geluidsbestanden:

€ 295 incl. BTW voor particulieren (in groepsverband, max. 8 deelnemers)
€ 495 incl. BTW voor individuele cursus (1 op 1)

Aanvullend kun je bij ons het ‘Vertellis Chapters aanschaffen om gedurende en ook na de Mindfulness-cursus te gebruiken. Bij het Mindfulness Centrum Limburg raden we deelnemers aan om dit te gebruiken om zo optimaal en bewust bezig te zijn met jezelf, je tijd en je eigen geluk.

“Het populaire initiatief Vertellis Chapters is een combinatie tussen een dagboek, notitieboek en inspiratieboek. Dit succesvolle wapen tegen stress leert je bewuster te leven en positiever te worden. Een offline zelfreflectiemoment om meer uit je dagen te halen. Waardevolle tijd voor onszelf laten we vaak schieten; in onze drukke samenleving zijn we vooral ‘bezig’, ‘druk’ en ‘gestrest’. Vertellis Chapters brengt jou dat krachtige moment voor jezelf met als doel: bewuster & gelukkiger in het leven staan.” (Bron: Vertellis)

Vertellis Chapters

Startdata en tijden*:
alle cursussen worden in overleg gepland. Bij interesse in cursus, kunt u contact met ons opnemen.

Data voor individuele trainingen worden in overleg vastgesteld.

Aanmelding Mindfulness cursus Volwassenen
//

* data en tijdens kunnen afwijken of veranderen indien daar specifieke redenen voor zijn. Dit wordt altijd medegedeeld en in overleg gedaan met de cursisten